Trettioandra dagen.

Vet ni vad?!

Jag lyckades få F att fasta idag. Det trodde jag aldrig skulle hända eftersom han varit så off för det förslaget. Jag bönade och bad att han skulle testa en dag i alla fall och det gjorde han till slut. Eftersom jag bara fasta en gång förra veckan (bloggade inte då) så satte jag ner foten igår och bestämde att vi inte fick skjuta på fastedagen något mer. För mig har det varit en väldigt bra fastedag måste jag säga, jag har inte känt mig hungrig en enda gång. Jag har mumsat på mina jordgubbar och körsbär hela eftermiddagen och jag är van att dela upp ”maten” men F har haft lite problem. Han slängde nog i sig sina bär i ett nafs. Jag inhandlade bubbelvatten till honom som han kunde dricka om det blev för jobbigt och den flaskan var nästan slut nu när vi skulle äta middag. Men jag är så stolt över honom för vi har mycket här hemma som kan fresta en till att fuska och F är inte lika stark som mig när det gäller att stå emot suget. Han klarade det nog hur bra som helst bara för att han har suttit stilla framför sin dator och spelat hela dagen.

Det som varit lite jobbigt idag var att jag fick lov att hålla reda på både F:s kalorier och mina och sen hela tiden tänka på att han ska äta mer än mig. Krångel!

 

Vi

I helgen som var så var vi iväg till Prag för en myshelg med F:s familj. Det var fantastiskt att vara där. Att se staden som var vacker, att äta en massa surkål, dricka många liter öl och bara umgås.

Tyvärr så var min mage inte arbetsvillig under den helgen och den kom knappt i gång under måndagen heller när vi väl kommit hem. Jag har fortfarande problem och är absolut inte kompis med den. Jag är inte kompis med måtten heller just nu för jag vet att uppgången inte bara beror på att jag är däst och svullen utan jag har ju vräkt i mig massor och inte gjort av med alla kalorier men jag har inte ett dugg bekymrad över det. Jag tar de där extra centimeterna med ett stort leende för helgen var så bra. Nästa vecka blir det dock hårdare tag för mig. Jag ska fasta tre dagar (måndag, onsdag och fredag) och cykla tre dagar och då spelar det ingen roll om det regnar eller är gassande sol. Nu jäklar ska jag se till att de nya byxorna sitter slappt innan skolan börjar igen.
Fredriks matintag:
Frukost:
30 g Wasa mörk toast
10 g bregott
18 g rökt skinka
16 g gurka med skal
Kcal: 160

Lunch:
144 g jordgubbar
100 g körsbär
Kcal: 109

Middag:
110 g rödbetor kokta
33 g lätt yoghurt naturell
30 g fetaost
2 g vitlök riven
122 g lövbiff
Kcal: 303

Kcal totalt: 572 ( han ska få äta lite bär till senare)

Saras matintag:
Frukost:
120 g mellanmjölk
Kcal: 54

Lunch:
208 g jordgubbar
144 g körsbär
Kcal: 158

Middag:
103 g rödbetor kokta
32 g lätt yoghurt natruell
25 g fetaost
1 g vitlök riven
95 g lövbiff
Kcal: 254 

Kcal totalt (inkl 1 tuggummi): 471

Jag fastade även den 25 juni men skrev aldrig något här om det och tänkte faktiskt skippa det nu också.

 

This entry was posted in Dieten.