Tjugotredje dagen.

Förra veckan var kaotisk med stort k. Jag hade fullt upp i skolan och min plan om att fasta tre dagar den veckan gick åt helvete. Jag fastade inte ens två så nu kan vi konstatera att min disciplin varit låg. Jag var påväg att klara av den andra fastedagen förra veckan men jag avbröt den efter kl 16 då jag behövde stanna kvar i västerås under kvällen för att plugga. Varför avbryta när jag kommit så långt kanske ni undrar? Jag avbröt då jag inte ville åka iväg och höfta med hur många kcal jag kan ha ätit. Man kan uppskatta så fel när man inte väger maten och oftast blir det färre kalorier än vad det verkligen är i maträtten. Sen att jag behövde energi för att vara aktiv och förstå uppgifterna var en annan orsak. Jag hade planerat att klara av en fastedag under helgen men så blev det inte heller eftersom min pappa och jag tog spontantripp till Tyskland. Det mesta som hände den resan var att vi satt i bilen eller så åt vi något. Resan var verkligen motsatsen till hur jag brukar göra, för nu är jag någorlunda van att röra på mig rätt mycket och äta mindre. Men men, ny vecka nya tag. Det känns lättare att klara av den här dieten nu när vi har LIA, då slipper jag förhoppningsvis stressen och de oregelbundna tiderna som jag har haft den senaste tiden.

Så idag är det allså den tjugotredje dietdagen. Och jag har känt att hungern varit under kontroll, däremot så har energin inte varit på topp. Jag vet inte om det beror på att jag knappt sov något under helgen eller om det är för att jag bara ätit två äpplen. Tror mer på det första för det borde tära på en om man varit uppe 38 timmar i sträck efter en stressig vecka. ”Men gud så hon tjatar. Vill hon att vi ska tycka synd om henne?” Nää! Självförvållat, bara mitt egna fel. Men kan berätta att energi bristen inte är så kul att känna när man har en fastedag. Sötsuget ökar då det är en snabblösning till att bli pigg ( ja jag vet att man får den där extrema dippen sen efter sockret verkat), vilket är väldigt jobbigt att stå emot varje minut. Eftersom disciplinen varit låg de senaste två veckorna så har tanken på att avbryta den här fastedagen dykt upp många gånger. Det har varit så lätt att avbryta bara för att jag blivit sugen på ditten och datten, så idag har jag haft det tufft. En ständig kamp mot mig själv. En ständig kamp mot sötsuget. En ständig kamp mot att inte avbryta dieten överhuvudtaget. Jodå även den tanken har kommit upp många gånger den senaste veckan.

”Är det här slutet av min dietperiod?”, ”Jag klarar inte det här längre, jag kommer förbli överviktig, dags att inse fakta”, ”Nu har jag slarvat en gång för mycket så det är lika bra att skita i allt!”

disciplin

Men så tänker jag på mina framsteg och att om jag avbryter det här nu så har jag slösat bort en massa tid. Jag sviker mig själv på en riktig hög nivå. Jag vill må bra utifrån och in och det kommer jag göra så småningom bara jag fortsätter. Jag kommer fortsätta med dieten, absolut! Men jag kommer nog få kämpa ett tag nu med mig själv och mina förbaskade tankar på att lägga ner allt. Det är bara att skärpa sig och hålla sig till den ursprungliga planen. Fasta två dagar i veckan och röra på sig några dagar i veckan. Även den biten har blivit lidande. Jag har inte haft ork till att cykla eller så har jag haft för ont i kroppen. Vissa gånger kom jag ut på en liten runda iaf men jag blev så besviken på mig själv över att jag inte klarade 1 mil. Jag har ju mitt minimum som jag ska trampa varje gång men det måste jag släppa och tänka mer på att det är bra det lilla jag cyklar ändå. Nu kommer jag förhoppningsvis att cykla varje dag eftersom det är så jag tar mig till min LIA-plats. Det kommer inte bli några mil men nån kilometer är bättre inget, eller hur?

19 maj 
Frukost/Lunch:
268 g körsbärstomater
Kcal: 48

Middag:
85 g nudlar
110 g jordgubbar
Kcal: 405

Kcal totalt (inkl. 1 tuggummi): 458

26 maj:
Frukost:
40 g mellanmjölk
Kcal: 18

Lunch:
256 g äpplen
Kcal: 132

Middag:
199 g pad thai
Kcal: 339

Kcal totalt (inkl. 1 tuggummi): 494

 

 

This entry was posted in Dieten.