Tjugonde dagen.

Jag har alltid varit en stor flicka. Jag har alltid varit överviktig alltså. När jag var liten så blev jag inte mobbad över min vikt, inte vad jag kommer ihåg i alla fall. Det är klart att jag hört glåpord som fetto, tjockis, flodhäst m.m. Men jag har inte tagit åt mig för jag hade alltid mina vänner som ville leka med mig ändå. Jag har inte blivit utstött pga att jag varit större men jag har blivit nedvärderad. Många trodde att jag inte skulle klara av saker som idrott, klättra i träd eller springa i kull. Visst var det jobbigt att vara med på de aktiviteterna men jäklar vad jag kämpade. Vi lekte alltid burken när jag var liten, en lek där man ska springa och gömma sig och sen nå en burk innan den personen som är letare hittar en. Jag var ofta den som kom i toppen av de som klarade av att nå burken utan att bli sedd även om jag var av större modell och inte kunde gömma mig bakom en tall eller björk. Att klättra har jag alltid gjort, och då har det nog varit en fördel att vara överrörlig för jag tog mig upp på klätterställningar och träd för jag kunde göra akrobatiska övningar. När jag blev äldre och började på mellan stadiet och högstadiet så intresserade jag mig för basket. Det var otroligt roligt lika med fotboll men vid den tidpunkten hade det blivit jobbigt att springa. Jag var duktig på att skjuta straffar osv men att springa efter någon som hade bollen var inget jag helst gjorde. Ibland kunde jag chocka mina klasskamrater på idrotten för jag visade att jag visst kunde springa och att jag visst klarade av det. Genom att alltid bevisa att jag visst kunde göra samma saker för dem så tror jag att det bidrog till en sorts respekt. Jag har alltid försökt hävda mig likgiltig när jag känt att det behövts. Så är det fortfarande. Jag vill inte få den där stämpeln att jag är lat bara för att jag är fet och det är nog därför jag hela tiden bevisar att jag motionerar. Jag hävdar mig mot andra även fast jag inte behöver, jag basunerar ut att jag inte är lat genom att skryta om att jag cyklat 2 mil.

Det jag alltid har ogillat med att vara stor är att folk inte förstår att man hela tiden får kämpa. Kämpa för sin vikt, för sig styrka och för att man inte är 3 meter bred. Jag kommer ihåg när jag var som störst, mamma och jag var i maxi och handlade. Då var det en äldre kvinna som pressade sig mot hyllan när hon skulle gå förbi mig även om vi hade hur mycket spelrum som helst. Jag träffade på henne igen vid mjölken och då skuttade jag åt sidan och pressade mig mot kylen lite väl överdrivet och hon bara stirrade på mig. Jag ville bara visa att det inte var okej att göra så. Jag vart så sårad över det hon gjorde och därför kommer jag aldrig glömma den händelsen. Att man som stor ofta får klämma sig förbi hyllorna är inget ovanligt men personer runt omkring behöver inte överdriva. Personer som viskar och stirrar eller skrattar åt en är inte heller okej. Visst det finns personer som inte kan tänka sig in i andras situationer men kan man inte tänka ett steg längre ändå? Jag har självklart varit i situationer då andra tjejer i liknande ålder skrattat åt mig, för hur jag sett ut och det är ingen bekväm situation. Jag mådde inte bättre av det och i vissa fall bidrog det nog till att jag drog mig tillbaka, tillbaka i mitt skyddande skal av fett som bara blev större och större.

Igår så mätte jag mig och mitt skyddande skal av fett håller på att försvinna. Jag behöver inte det längre för jag är förhoppningsvis starkare i mig själv än vad jag någonsin varit. Jag har vuxit upp och så har mitt självförtroende också gjort.

måttändringar7maj

 

Idag har jag testat något nytt, sjögräs nudlar. Hm vet inte vad jag ska säga om dem. De föll mig inte i smaken, inte för att de smakade något i för sig men det är nog mycket godare om man wokar eller har i dem i en soppa. Krispiga som bara den men den där lukten alltså, uuuääähhk! Så min middag kunde jag inte äta upp så nu ligger jag många många många kcal under det jag ska äta.

Frukost
230 g jordgubbar
103 g mjölk
Kcal: 120

Middag
50 g sjögräsnudlar
107 g morötter
65 g sockerärtor
124 g broccoli
48 g ärtskott
43 g cottage cheese lätt
15 g dressing
Kcal: 220

Kcal totalt (inkl 3 tuggummin): 365

Jag kommer äta mer men jag vet inte vad än bara.

This entry was posted in Dieten.