Sjuttonde dagen.

Sjuttonde dagen och jag vaknar upp och är vrålhungrig. Det är ytterst ovanligt att jag vaknar upp och är så hungrig. Det värsta var att jag glömt bort att köpa blåbär så det blev kaffe till frukost (oh no så dumt, jaaa jag vet). Kaffe med mjölk vilket jag egentligen inte ska dricka under en fastedag men jag är så van att ta min mjölkskvätt. Jag tänkte hälla ut och ta nytt men sen kom jag på att det kan vara bra med de där kalorierna som mjölken innehåller. Så matmässigt har det inte blivit så mycket idag. Jag har fortfarande i skrivande stund 177 kalorier kvar att äta. Kanske blir en till kaffe med mjölk, vi får se men jag kan lova att jag kommer stoppa i mig något mer.

Jag har börjat lära mig det här med kalorier eller ungefär hur mycket vissa saker innehåller och ungefär hur mycket jag kan äta av allt. Många har reagerat på att jag äter mycket frukt och grönt och det gör jag för att jag kan äta en större mängd av det. En stor portion av t.ex. sallad hjälper mig att lura hjärnan till att det är mycket mat än om jag skulle äta 2 ägg. Har ni koll på hur mycket 500 kalorier är? En Big Mac innehåller 500, en delicatoboll innehåller ca 292, 1 bit (85 g) ugnsbakad lax innehåller 145, en burk (250 g) körsbärstomater innehåller 45, 200 g isbergssallad innehåller 28 osv. Jag kan äta en så mycket större mängd av frukt och grönt. Tro inte att jag skippar kött eller mejeriprodukter nu för det gör jag inte. Jag försöker alltid ha något sånt i min middag och sen är det skönt att ha två dagar i veckan då jag inte äter så mycket kött. För jag älskar kött och jag äter mycket av det när jag har tillfälle att göra det, så jag tycker inte att det gör något att jag skipper det ibland. Jag vet att många tycker att det är idiotiskt av mig men nu behöver vi inte ta upp den tråden mer.

bresse

Idag så fick jag mig en chock för på väg hem så var det en bil som ”stannade” till i den vänstra filen på motorvägen istället för att fortsätta med sin omkörning. När jag tittar för att se vad de håller på med så ser jag en kille göra tummen upp åt mig. ”Jaha vad nu då?”, var min tanke. Han vinkar glatt och de kör om, sen ser jag att min urringning är lite väl ja… Det har börjat bli ett jäkla problem nu, urringningarna på mina toppar/linnen är lite stora så jag flashar lite väl mycket ibland, det är värre än vad det varit. Jag har alltid haft stora bröst och vant mig vid alla blickar så det har jag inga problem med för grabbar är ofta väldigt intresserad av att se dom där klumparna. Men nu känns det obehagligt och det kan nog ha med att jag inte är nöjd med dom förtillfället. Om jag inte skulle ha en bh skulle de släpa flera meter bakom mig och säkert fälla krokben på flera runt omkring. Att sen inte ha en bh som sitter bra är en annan femma. Jisses vad det känns konstigt att ha en bh som är stor runtom eller som har för stora kupor, finns det något värre? Jo det är klart en för liten.

Det är lite förvånande över hur mitt fokus flyttar sig. Först var det magen, sen låren och nu är det sackosäckarna. Ska det vara så? Att man känner sig mer missnöjd med vissa delar? Låren har börjat dra ihop sig vilket är skönt för då slipper jag klämskador/blåmärken när jag cyklar. Ni skulle ha sett för en månad sen, det såg ut som att jag klämt mig rejält med blodutgjutningar och allt bara för att jag suttit konstigt på sadeln. Den lösa huden klämdes alltså mellan mig och sadeln men det gjorde inte ont vilket är lite underligt. Jag kommer ihåg när jag dolde hela mig i säckiga byxor och stora luvtröjor, jag hade sånt komplex för hur jag såg ut. Det värsta är att om man har på sig stora säckiga kläder så ser men mycket större ut än vad man egentligen är. Men det var bekvämt och anonymt. Jag ville inte synas. Nu förtiden är det tvärtom, jag har färgglada kläder eller detaljer, kläder som sitter åt (ibland mer, ibland mindre). Min garderob innehöll svarta byxor, svarta tröjor, svarta koftor och jag skulle helst ha svarta skor, nu är det så mycket färg att jag har svårt att inte klä mig som en vandrande regnbåge. Det roliga är att jag inte kommer ihåg varför jag slutade med helsvart eller neutrala färger på kläderna och övergick till färgglada. När jag började på universitetet så tog jag mig mod till att köpa rosa byxor. Vet ni hur stort det var för mig? Eller när jag köpte knallblåa, gula och orange strumpbyxor? Men under universitetstiden så ändrade jag mitt sett att se på mig själv, jag blev modigare. Förbövelen! I Stockholm är allt tillåtet, eller det verkar så om man kollar på vad människor har på sig. Jag kunde gå i mina rosa byxor och ändå vara anonym och det gjorde att jag mer och mer kunde öka på färgskalan, att göra det i lilla pytte hålan Enköping är som att begå socialtsjävmord om man inte bär kläderna snyggt. Det är nog så i många småstäder, man kan inte göra vad man vill utan att få en nedvärderande blick eller höra tisslet och tasslet. Jag brukar säga att jag inte bryr mig om vad andra tycker och tänker om mig så länge jag gillar mig själv. Och visst är det så men nog fan bryr jag mig om vad andra tänker och tycker. Jag vill inte att mina vänner ska skämmas över mig, vilket säkert många gjort när jag varit som störst och inte brydde mig. Jag klär mig inte för någon annan men ändå så klär jag mig så att det inte väcker anstöt hos andra.

Idag när den där killen gjorde tummen upp och vinkade glatt så kan jag inte ha sett så ful ut som jag känt mig. Jag är kanske inte så ful som jag tror och jag kanske inte skämmer ut mina vänner med mitt utseende. Jag kanske är vacker i andras ögon och inte bara i F:s.

 

Frukost:
542 g Kaffe (Visst låter det dumt när det står i gram men jag vägde faktiskt)
116 g mellan mjölk
Kcal: 64

Lunch:
149 g morötter
235 g körsbärstomater
Kcal: 103

Middag:
117 g kokt broccoli
63 g kokt lövbiff
58 g sallad
51 g keso lätt
Kcal: 145

Kcal totalt (inkl. 2 tuggummin): 323 

 

 

This entry was posted in Dieten.