Sjunde dagen.

Idag har det gått hur bra som helst att fasta. Tror jag börjar ”vänja” mig vid att inte behöva äta så mycket eller så har jag fått en slags koll på vad som mättar länge. En sak jag måste bli bättre på är att dricka mer vatten!

Eftersom denna dag gått smärt fritt till så måste jag fylla det här inlägget med något så varför inte ta och berätta lite om hur det varit under åren igen, en del två.

2004 var året då jag träffade F, jag hade rasat ner i vikt eftersom min mage krånglade. Jag gick ner ca 45 kg på ett halv år och var orolig över varför det skedde. Jag kommer ihåg att jag gick till ungdomsmottagningen flera gånger för att väga mig väldigt ofta eftersom jag blev tillsagd att komma tillbaka och varje gång så hade jag rasat ner i vikt. Michan trodde (tror fortfarande) att jag hade något hemligt knep till att tappa alla kg eller så trodde hon säkert att jag hade bulimi men så var det inte. Vi var ofta ute och promenerade i flera timmar om dagen och jag hade en mage som krånglade för varje gång jag stoppade i mig något så kom det ut med raketfart ur andra ändan. Det var otroligt jobbigt eftersom jag tillslut inte vågade äta något när jag inte var hemma. Jag har nu fått en mentalspärr som gjort att jag inte kan gå på några andra toaletter än den som är hemma hos mig eller hos mina föräldrar, otroligt jobbigt när jag är på semester!

2007 har ni redan fått info om men det jag inte berättade var att jag stoppat in en p-stav ett år eller kanske ett och halvt år innan. Jag gick stadigt uppåt och mina hormoner rusade, jag fick svår acne och vad jag än gjorde för att bekämpa vikten eller acnen så gick det inte. Jag sprang även här på ungdomsmottagningen och de var lika chockade denna gång för jag gick upp mycket mellan besöken. Det är förjäkligt vad en p-stav kan ställa till med. Att jag gick upp som tusan var för att jag inte fick bukt och tillslut gav jag upp och lät det vara. Det var då jag struntade i mitt utseende.

2004-2007-2009-2011-2013

2009 var jojo året. Jag gick ner sen gick jag upp ännu mer och sen ner för att gå upp igen.

2011 jag hade äntligen lyckats gå ner tillräckligt för att inte stånka och stöna när jag skulle ta på mig skor eller så. Jag hade börjat röra på mig mer.

2013 Jag var mindre än jag varit på ett tag och det kan bero på all motion, men även detta år gick jag upp och ner men inte lika extremt som innan. Det var förra året som jag började tänka på dieten på allvar. Jag försökte begränsa mitt ätande men det var många ”unna mig dagar”, myskvällar med F och många goda middagar med vännerna. Men nu! Nu är jag på väg mot den kropp jag hade när jag träffade F, jag har sparat vinterjackan och andra klädesplagg från den tiden och dom ska jag kunna ha på mig detta år!

Frukost:
150 g blåbär
8 g honung
10 g müsli
Kcal: 135

Lunch:
145 g körsbärstomater (minus en stor för den var äcklig)
182 g jordgubbar (minus två som var ruttna)
Kcal: 84

Middag:
107 g ryggbiff
55 g sallad
43 g körsbärstomater
76 g gurka med skal
10 g dressing
Kcal: 204

Kcal totalt (inkl 3 tuggummin tror jag): 439