Sjätte dagen.

Oj vad jag är glad nu! Jag mätte mig precis och jag har visst minskat 2 cm runt magen. Det är inte illa! Sakta och säkert neråt och det här var det jag behövde idag annars skulle jag säkert fått en käftsmäll. Idag har det varit tufft mentalt för jag har tänkt på alla möjliga onyttiga saker, allt från pizza, cheeseburgare, choklad, kladdkaka till sushi. Men jag har inte stoppat i mig något sånt, jag har stått emot frestelsen och slagit tankarna mot broccoli istället, inte för att jag ätit det heller.

 

Jag tänkte ta upp några för- och nackdelar med den här dieten som jag tänkt på under de här tre veckorna. Tänk att det gått tre veckor redan! För visst finns det nackdelar för min del även om det låter positivt hela tiden.

Fördelar:

  • Jag känner mig otroligt duktig efter att ha klarat en faste dag.
  • Bättre kontroll på vad jag stoppar i mig under de dagar jag inte halvfastar. Lättare att stå över saker.
  • Jag känner mig klarare i huvudet, innan kunde jag känna mig tung och trög men nu segar inte tankarna. Eller jo om det handlar om derivata och grafer.
  • Mina naglar och mitt hår har blivit starkare, kan det bero på alla vitaminer som jag stoppat i mig tro?
  • Inte lika sötsugen som innan (jo choklad finns alltid i bakhuvudet men inte annat gott). Jag kan inte sluta tänka på jordgubbar nu, en nackdel kanske?
  • Inte lika gasig längre. Det är bara att fråga F och se vad han säger om hur det var innan dieten.

Nackdelar:

  • Man ser mat överallt och det hjälper inte att medierna skyltar med fina bakverk och goda middagar ska jag säga. Allt handlar om ätbara saker känns det som. Instagram är för mig en riktig karaktärs stärkare för jag följer många som lever på att laga mat eller att baka.
  • Jag är konstant kissnödig under faste dagen och dagen därefter. Det är kanske inte så konstigt för överskottsfettet måste komma ut ur kroppen på något sätt.
  • Nr1 och nr2 stinker satan dagen efter, nästan så att jag storknar på dass. Ni vet att man kan bli väldigt hård i magen av järntabletter va? Inte jag, nr2 är som vatten fast jag tagit en tablett.
  • Andedräkten kan bli frän. F brukar säga till mig att om man inte ätit på flera timmar så kan man börja lukta lite aceton i munnen och det har jag märkt att jag kan göra när jag inte tuggar tuggummi.

Jag känner att jag kan stå ut med nackdelarna för fördelarna vinner i hästlängder. Bara att gå ner i vikt och stärka självkänslan är så jäkla fantastiskt! Sen vill jag bara tacka alla som tycker att jag är jätteduktig som håller på med det här. Era ord värmen som tusan och det gör att motivationen håller i sig!

Nej nu tog det slut på ord och tankar. Om ni undrar något så är det bara att fråga mig, ni kan ju ge mig tips på vad jag ska skriva här på bloggen annars slutar det nog med att jag bara skriver ner vad jag ätit.

2007-2014

Frukost:
24 g Hallon
82 g Blåbär
102 g Mild lättyoghurt naturell
6 ml honung
Kcal: 114

Lunch:
45 g sockerärtor (gav bort två st)
139 g Plommontomater
61 g Kokt ägg
Kcal: 138

Middag:
60 g Rågkusar
20 g Lättmargarin
Kcal: 236

Kcal totalt (inkl 1 tuggummi): 493

Middagen var inte optimal men jag orkade inte fixa till något och idéerna fanns inte.