Psykisk styrka deluxe!

Varje morgon nu i ungefär en vecka har jag mått illa. Vet ni hur jobbigt det är? Speciellt när jag måste tvinga mig själv att äta frukost de dagar jag inte fastar. Jag har ingen aning om vad det beror på men det hänger nog samman med min krånglande mage. Det är nog bara tillfälligt men jag får små varningsklockor om att något inte står rätt till. Jag har ätit väldigt mycket produkter som innehåller vetemjöl på kort tid så det kan vara det för det brukar jag faktiskt inte göra. Jag kan äta det någon gång ibland men nu har det varit väldigt mycket. Sushi är något jag också ätit mycket av, hm kanske är det eller en kombination. Det värsta var när jag åt två italienska kyssar (chokladpraliner) i söndags och kände att illamåendet var på väg, nej tänkte jag det kan inte vara sant! Jag som älskar choklad vill inte få den där illamående, jag vill kräkas-känslan efter att jag ätit choklad. Min värld skulle rasa om jag skulle behöva sluta med den. Förhoppningsvis så var det bara tillfälligt för annars vet jag inte vad jag ska mumsa på när sötsuget är som störst på helgerna, morötter? Jag äter redan väldigt många morötter så jag vill inte öka på den mängden, då blir jag väl orange till slut. Ska testa äta något sött igen i helgen för att se om samma känsla uppstår för då är det bara att välja, må illa eller motstå sötsaker. Det kanske är samvetet som tar över och säger åt hjärnan att sötsaker är äckligt så att jag ska stå över sånt, vem vet. Om det skulle vara så kan jag ju säga att det skulle kännas rätt trist för någon gång ibland vill jag kunna äta någon sötsak.

En sak kan jag berätta. Det är skitjobbigt att se andra mumsa på godsaker när man fastar. Varje gång jag har fastat så har många i klassen ätit godis, kakor, mackor, yoghurt osv. Det är alltid någon som tuggar på något vilket är tortyr! Visst det är så att man märker det mer när man själv inte få äta något men de äter inte lika mycket andra dagar. Det är jättekonstigt och jättejobbigt. Idag började några prata om ostbågar och det enda jag tänkte var ”Kill me now” för idag fick jag inte i mig många kalorier under dagen eftersom mjölken tog slut i morse och jag hade bara två morötter kvar i påsen. Jag får skylla mig själv men jäklar vilket straff jag fick, det var godispåsar här och där, baguetter lite titt som tätt som någon mumsade på, äpplen och clementiner, kvarg och yoghurt och vad hade jag? Två morötter och två tuggummin. Jag glömde även ta med mig vatten till skolan så idag var det tufft. Psykisk styrka deluxe!

 

Jaha vad mer då?

Gymmet får vänta har jag kommit fram till. Det kommer inte fungera så bra med tanke på att min arm inte är riktigt bra än. Jag är friskförklarad men jag klarar inte av att lyfta tungt och det värker till i väldigt många lägen. Jag litar nämligen inte på mig själv att inte använda armen vilket kan leda till att den blir värre eller inte blir bra alls. Jag vill inte gå till gymmet bara för att göra vissa övningar som ben eller mage osv för det skulle sluta med att jag skadar mig själv för vet ni hur mycket man använder armbågen? Väldigt mycket! Så jag får vänta en stund till så att jag i alla fall kan lyfta 2 kg utan att det värker till. Känns trist eftersom F kommer tappa suget ännu mer till att börja gymma ju längre tid det tar att komma till skott, men en bra hälsa före allt nu för annars kommer jag aldrig kunna göra något. Jag vill bli så bra som möjligt i armen så att jag kan börja cykla igen, så att jag kan gå promenader utan att armen svullnar upp som hej kom och hjälp mig mycket och framför allt så att jag kan lyfta vad som helst. Jag får börja göra mag- och ryggövningar hemma och ta långa promenader när jag har tid istället för övningar behöver jag verkligen göra för just mage och rygg. Tips mottages gärna på övningar som man kan göra hemma, även länkar till bra sajter.

 

 

 

Frukost:
60 g lättmjölk
Kcal: 24

Lunch:
135 g morötter
Kcal: 55

Middag:
63 g cottage cheese lätt
106 g kyckling
129 g haricot verts
48 g mellanmjölk
Kcal: 318

Kcal totalt (inkl. 2 tuggummin): 408
 

This entry was posted in Dieten.