Nionde dagen.

Redan nionde dagen med dieten. Tänk vad tiden rinner iväg när man har kul. Igår fick jag ju en chock över vad mina kroppsmått visade. Det är jättekul när man ser en sån skillnad men jag vete fan om jag tror på det. Just nu är jag i den fasen som gör att jag inte ser någon skillnad. Jag känner att kläderna inte klämmer lika mycket och att jag får på mig vissa plagg som jag inte haft på ett tag, men ändå så litar jag inte på det. Igår trodde jag att jag hade fuskat med banden, jag började tvivla på mig själv. Att jag skulle fuska med måtten händer inte eftersom jag tar på samma ställe och jag är noga med att göra likadant varje gång sen skulle jag vara helt ärlig mot mig själv och er. Det är några som säger att det syns på mig redan och okej tack! det gör det säkert men jag kommer tvivla på er så länge tills jag ser sånt själv. Tankarna jag får när någon säger att jag gått ner är ”Javisst tycker du det, du vill säkert vara snäll och bara ge mig några peppande ord så att jag orkar lite till för jag är då inte mindre.”

Jag har tagit en jämförande bild som jag vet att ni som har fb sett innan men där har jag något bevis för mig själv. Det värsta är att jag knappt ser någon skillnad. Koftan har blivit längre, brösten är nere i knävecken och mina lår är inte ”tightade” av byxorna (som tydligen är förstora). Det är nästan exakt ett år mellan bilderna och jag försöker hålla precis likadant i mobilen för att få samma vinkel osv så att man inte kan skylla på något sånt. Det enda jag ser på bilden är att jag behöver en ny bh akut! Men jag vill inte köpa någon ny än eftersom det ofta är fettet vid brösten som försvinner först och då är det som att slänga pengarna i sjön.

1395994359202

Det värsta med att gå ner i vikt är just kläderna. Jag har massor av kläder ( F skulle säga att jag har för mycket) men alla mina favoritplagg är ju snart stora och kommer se förjävliga ut på mig och alla andra icke favoriter trivs jag inte i. Vissa har redan klagat över att mina byxor och leggings sitter slappt lite här och där. Visst sitter de slappare på vissa ställen som benen till exempel men vid magen så är det inte så farligt än. I lördags kände jag för att gråta när jag testade alla mina sjuttioelva strumpbyxor. Inte en enda passade för de var antigen för stora i midjan eller alldeles för små. Inte så konstigt när jag råkat köpa storlek 36-44 kanske men att de skulle vara förkorta och ändå stora i midjan var en chock. När jag har strumpbyxor på mig så vill jag helst att de ska gå enda upp till armhålorna och de ska hålla in tamefan allt daller men nääää inte lördags inte. Så det blir ingen kjol eller klänning förs jag har skaffat mig nya strumpbyxor och mina vanliga byxorna kan jag ju snart inte ha på ett snyggt sätt. Va i helskotta ska jag ha på mig, en sopsäck? Två ica kassar som bh och sen en svart sopsäck som klänning men lite plastfolie som benvärmare? Bli inte chockade om ni ser mig i något sånt för då är det bara min garderob som är under konstruktion. Det är så otroligt jobbigt att inte känna sig bekväm i sina kläder. Byxorna åker ner så man får dra upp dom hela tiden, tröjorna börjar bli för breda så jag ser ännu större ut än vad jag är, de tröjor som är mindre visar alla bilringar, badringar och andra konstiga ringar som sitter runt mig. Inte ens min ”dra in magen”-grej gör som den ska. Det är illa nu.

Jag har testat mina smalbyxor och kan meddela att de kommer upp över låren men sen är det nåt farthinder som tar emot där bak och jag får ta i med all kraft för att kunna knäppa knappen. Det var inte länge sen jag inte fick upp de över knäna så jag får väl vara glad att jag iaf fick på mig dom. Det skulle vara kul om de kunde passa nu och inte senare. Jag kommer i för sig inte att använda dem för de är inte min stil längre men bra att ha som måttstock. Nej får nog ta en tur till affären för att införskaffa lite sopsäckar, finns dom i rosa eller turkost?

Frukost:
112 g blåbär
15 g müsli
Kcal: 109

Lunch:
150 g äpple (vägde med kärnhus)
109 g jordgubbar
Kcal: 112

Middag:
100 g Keso mini
90 g sallad
115 g gurka med skal
50 g kalamataoliver
Kcal: 220

Kcal totalt (inkl 3 st tuggummin): 457