Maniac, hell yeah!

Jag har verkligen kommit igång med motionen nu. F verkar tycka att jag är helt borta med vinden men än så länge har jag hållit mig på banan anser jag i alla fall. Igår så var det kanske lite överdrivet att cykla nästan tre mil det kan jag faktiskt hålla med om MEN det var ju inte så att jag cyklade tre mil nonstop precis. Jag är lite mör i benen efter den här helgen för det var inte de lättaste rundorna. Jag hade motstorm(!) eller storm från sidan nästan hela tiden vart jag än cyklade, är väldigt trött och öm i armarna med för den delen. Att cykla är verkligen en otroligt trevlig motionsform tycker jag även om det stormar.

En sak som jag reagerat över flera gånger när jag varit ute på någon runda är att människorna som jag möter ler mot mig, nickar, eller säger hej, det är väldigt underligt. Okej att jag cyklar på samma ställen men kan det vara så att människor som sett en fler gånger än 3 är vänliga nog att hälsa på en? För det är inte vanligt att helt okända människor morsar på varandra hur som helst, eller? Det är underligt men kul. Det som är ännu konstigare är att jag inte träffat på någon jag verkligen känner eller är bekant med, inte vad jag vet i alla fall. Har någon sett mig när jag varit ute och cyklat? Om ni nu skulle se mig svischa förbi så kan ni väl skrika hej till mig.

En sak som jag nu har insett är att jag blivit mindre. Jag kommer självklart ha stunder och dagar då jag kommer tvivla på att det är sant men jag har faktiskt blivit mindre. Rätt mycket mindre sen jag startade. Jag har märkt det på kläder som jag hittat i garderoben och jag har jämfört foton där det syns en klar skillnad. ”Men visa foton då!” Eeeh neeej ingen mår bra av att se allt mitt daller!

mina mått

Jag är så glad över att jag tog tag i vikten och kroppen och att jag kan se resultat. Men jag måste se till att vikten försvinner saktare för det är inte bra att det går för fort, tro mig jag vet vad jag skriver nu. Jag har redan börjat märka av löshuden som tillkommit. Jag märker den när jag har bh på mig för ibland kläms huden mellan bh:n och armen (orkar inte förklara vad jag menar men armveckshuden), jag märker av löshuden från lår och rumpa när jag cyklar för det nyps till lite då och då, jag märkte att huden under hakan var slapp (neeeej inte dubbelhackan) när jag tittade i backspegeln när jag körde bil vilket inte ska vara där än på några år. Självklart vill jag gå ner massor och fort som fan men det bästa är om kroppen får en chans till att anpassa sig. Löshud kommer jag aldrig komma ifrån men jag behöver kanske inte göra så att det finns flera kilon med det. Ni tänker säkert nu att ”Jamen hallå det är ju bara att sluta cykla som en maniac och börja äta mer.” Jag älskar att cykla och jag äter mat kanske inte så mycket under just en halvfastedag men jag äter ändå mat. Jag får i mig allt jag behöver, jag lovar! Många verkar tro att jag fastar jämt eller att jag inte får äta ”onyttiga” saker. Jag får äta vad jag vill under de dagar jag inte fastar. Väljer jag att äta choklad de fem dagar som jag får äta normalt på så kan jag göra det men jag väljer att inte göra det eftersom det skapar ett beroende, det så kallade sockersuget. Den här veckan har varit katastrofal om man ska titta på den i matväg, jag har ätit pizza, kebab, donken, bullar m.m. vilket är otroligt dumt men inte så illa som det låter. Även om jag ätit detta så har jag inte överskridit min totala kalorimängd som jag har övriga dagar. Nu förespråkar jag inte att man ska äta den sortens mat när man håller på att gå ner, absolut inte! Utan jag ville bara skriva att jag visst kan äta sånt även om jag går på en diet. Sen har jag ju även förbränt 3988 kcal bara genom att cykla den här veckan och ändå gått ner i cm.

 

Kraftansträngning:
Lördag 12 april
Cyklat ca 29,85 km

Söndag 13 april
Cyklat ca 14,37 km

Totalt i april:
134,37 km

Ska försöka cykla måndag, onsdag, lördag och söndag och minst en mil per gång (det här är en notering till mig så att jag verkligen gör det från och med nu)