Jag kan om jag vill!

Trettiofjärde dagen och det börjar bli jobbigt att skriva ut numren på dietdagarna så det kommer jag sluta med.

Så länge jag kan minnas så har jag alltid haft storlek 48 eller större på byxor. Jag vet inte hur gammal jag var när jag låg under den storleken men det är flera år sedan. Jag blev superglad när jag efter ett tag med dieten fick på mig storlek 46 i byxor, vilket ni kanske minns. Bara det var en bedrift, storlek 46, wow! Alla byxor skiljer sig beroende på modell och butik men jisses vilken underbar känsla att komma ett steg närmare ut ur den där ”tjockisavdelningen”. Snart kan jag testa byxor ute i den ”vanliga delen” av butikerna vilket gör att utbudet av kläder ökar. Att utbudet av kläder ökar kanske inte är så roligt för F som redan nu stör sig på alla kläder jag har överallt för det lär fyllas på med nytt. Jag kan meddela att jag just nu sitter i ett par byxor i storlek 44, det ni! Okej det är en stretchbyxa men ändå! Jag har inte haft storlek 44 sen 2004 då jag gick ner som tusan i vikt, och då satt de väldigt stramt på mig över rumpa och mage.

När jag började med dieten så var mina byxor i storlek 48 lite för tighta och det var nära att jag skulle behövt byta upp en storlek. Tur att jag insåg hur illa det höll på att bli igen och ändrade livsstilen. För jag vet att om jag blir för stor för storlek 48 så dröjer det inte länge innan jag är där med dom där förbaskade byxorna i storlek 54 och tycker illa om mig själv. Det är fascinerande hur snabbt det kan gå att gå upp i vikt. Vips, så har man lagt på sig 10 kg utan att man knappt märkt. Varför kan det inte gå så åt andra hållet också? Näää det ska ta tid, här har jag ”kämpat” i ca ett halv år och jag har bara minskat 25 cm runt magen och ca 17 cm runt höften. Nej jag är inte bitter, det är jag inte utan jag är glad att jag ändå gått ner och speciellt nu under sommaren. Jag har bara läst andra bloggar och de har rasat i vikt till ett visst pris också. Klädkostnaden är en sak men den där förbaskade löshuden som kommer på köpet alltså. Jag ser den här och där och jag tror inte jag kommer bli av med den överhuvudtaget, så det spelar ingen roll om det går lite fortare eller ej känns det som. Men det är väl som sagt priset man får ta, straffet över att man varit fet hela sitt liv. Men hellre lös hud och en frisk kropp än en massa fett på en sjuk kropp. För nog känner jag skillnad i kroppen sen jag blivit lättare. Värken i lederna känns inte av så ofta längre, det kan kännas ibland när jag gjort nåt väldigt ansträngande, men annars är den näst intill borta. Fantastiskt skönt ska ni veta. Jag är faktiskt väldigt glad över att jag började med dieten och jag är otroligt stolt över mig själv som haft en någorlunda hög disciplin. Jag kan om jag vill!

 

mål1

Tror vi på det där målet?

Jag ska börja sätta ut lite mål som jag ska uppnå. Hoppas jag lyckas för annars kommer det kännas riktigt ledsamt, en stor fet käftsmäll.
Speciellt eftersom jag publicerar målen här helt offentligt. Det är ett bra sätt att få mig att sträva åt rätt håll.

 

 

Frukost:
84 g mellanmjölk
188 g Äpple (har inte räknat bort skrutt)
Kcal: 137

Lunch:
170 g morötter
Kcal: 70

Middag:
98 g kyckling
43 g gurka med skal
62 g blandade bönor
26 g Keso mini
19 g tomater
Kcal: 278

Kcal totalt (inkl 1 tuggummi): 490

This entry was posted in Dieten.