Första dagen.

Dagen började fin fint. Jag var inte hungrig före eller efter frukosten även om det var minimalt med smoothie i lokaflaskan. Jag kanske drack 2 dl med blåbärssmoothie, kan ni tänka er hur lite det är?! Jag är en sån där människa som måste ha mitt kaffe på morgonen för annars kommer inte min mage igång och då är hela min dag förstörd. Så när jag häller upp kaffe i muggen så är det en enda tanke som snurrar runt i skallen
” Ta inte mjölk, ta inte mjölk, ta inte mjölk…”
Jag öppnar kylskåpet och tar tag i mjölkpaketet precis då kommer jag på vad jag håller på att göra. Herregud vilken vanemänniska jag är! Tur att jag upptäckte det eftersom jag får dricka svart kaffe utan att räkna kcal. Så frukosten drack jag upp på kanske en halvtimme, men visst saknade jag mina mackor med skinka och gurka på men vad gör man inte för sin hälsa. Jag får äta min ordinarie frukost, lunch och middag imorgon så det är klart jag står ut.

Morgonen rullade sedan på precis som vanligt och jag åkte iväg till min LIA-plats. Jag trodde dagen skulle gå sakta men oj så fel jag hade. Jag skulle spendera hela dagen framför datorn och ändra filer och luska ut när vissa dokument arkiverades och jag tänkte inte en enda gång på att jag kanske var hungrig. Det kom en lite känsla av det när klockan närmade sig lunch. Jag har valt att äta en lite ”större” frukost och middag och bara ta något litet litet till lunch och då kan ni ju tänka er hur det kändes när jag vägde upp min banan och mina tre jordgubbar. That’s it tänkte jag, jaha! Men konstigt nog så lindrade de min hungerkänsla och den kom inte tillbaka för än vid 16 tiden. Undra om den finska envisheten spelar roll här, att den hjälper mig att klara av detta eller kan det vara så att mitt kroppsfett räddar mig? Det finns det gott om så det kan gärna rädda mig och i gengäld så kan det försvinna lite så jag kommer i mina ”smalbyxor” till sommaren. Jag har försökt komma i dom där byxorna många gånger men jag har inte riktigt lyckats. Jag har varit nära många gånger men sen har det gått ut för och de få cm som var kvar ökade till dm.

Lunch1

Jag läste att man kunde känna sig trött och att man kunde få huvudvärk när man börjar med sin halvfasta men något sånt har jag inte känt av under dagen, eller jo lite tung skalle har jag haft. Ni vet den där känslan man har innan man får huvudvärk. Det kan beror på att jag har ett diadem som trycker på bakom öronen i för sig. Men sova kommer jag göra tidigt ikväll inte för att jag är trött utan för att det kommer gå snabbare tills jag får äta mina skink- & gurkmackor.

Innan jag avslutar detta inlägg så ska jag såklart skriva vad jag åt till middag. Rena rama lyxen om man jämför dagens intag. Det blev hela tre kokta sparrisar, två skivor rökt lax, ett medelstort ägg och 5g grovhackade hasselnötter. Inte mycket på tallriken men helt okej, bara man lindrar hungern eller hur var det nu? Kan erkänna att jag känner mig lite tom i magen fast jag nyss ätit middagen, jag kan känna vattnet skvalpa runt när jag rör på mig. Och på tal om vatten så kan jag tala om att jag har druckit för lite vatten, man ska helst dricka 3 liter per dag och jag har druckit runt ungefär en halv lite bara men ändå har jag gått på toa fler gånger än vad jag brukar. Kanske beror på min flytande frukost eller så var det kanske bara en sån där dag då man springer på toa hela tiden, vem vet.

middag1

Det där med att F skulle hänga på den här dieten sprack redan igår kväll när vi fixade iordning våra smoothies. När han insåg hur lite han skulle äta så ville han inte längre. Han fyllde en stor flaska och försökte få mig att ta mer än vad jag skulle ha i min för så där lite kunde man ju inte ha till frukost. Han var nog inte lika mentalt förbered som jag var. Innan åtta imorse så hade han ringt vilket är så förbaskat ovanligt så jag trodde att något allvarligt hade hänt men han ville bara tala om att det sved som bara den i hans mage för att han var så hungrig och han kände sig inge vidare. Han berättade sen vad han åt till lunch och jag kan ju säga att redan där så hade han ätit mer än vad han skulle ha ätit på hela dagen. Män ska nämligen äta max 600 kcal/dag och kvinnor max 500 kcal/dag. Hans lunch var ca 650 kcal och det värsta var att han drack en lättöl till. Jag visste inte att han brukade göra det överhuvudtaget. Trodde han var duktig och drack vatten till lunch varje dag men tji fick jag. Han är nog inte så ”nyttig” som han säger att han är. Hans kommentar var att han kunde ha sin fastedag imorgon. HA! Tror inte det va! Eller jo det är klart att han ska få försöka igen men kanske inte imorgon dock. Han måste förbereda sig lite mer mentalt så att inte suget tar över. Han får göra ett nytt försök nästa vecka, tror ni han hinner tills dess?

Nej nu ska jag sysselsätta mig de sista timmarna innan läggdags annars kommer dom där monsterna som gör att man vill småäta hela tiden. Nästa fastedag blir på onsdag. Hoppas den går förbi lika lätt som den här dagen. Och jag måste komma ihåg att väga och mäta mig så att jag kan se skillnad per vecka. Nån som kan påminna mig?

Frukost:
1 dl äppeljucie
50 g blåbär
½ dl mild lätt yoghurt
Kcal: 105

Lunch:
1 banan (122g)
3 jordgubbar (98g)
Kcal: 140

Middag:
3 kokta sparris (ca 33g)
2 små skivor rökt lax (42g)
1 medelstort ägg
5 g grovhackade hasselnötskärnor
Kcal: 163

Kcal totalt (inkl 2 bitar tuggummi) 418

Ingen huvudvärk och humöret är i schack.

This entry was posted in Dieten.