Femtonde dagen.

Idag har jag verkligen haft blandade känslor när det gäller fastan. Jag fick mig en törn eftersom jag inte fastade två dagar förra veckan. Det blev inte bättre över att det var påsk heller, mycket god mat, choklad överallt och sen alkohol på det gjorde att jag fick en avbrytartanke igår. Jag tänkte skita i dieten eftersom jag redan förstört allt genom att frossa en hel långhelg. Mina tankar och alla egon brottades kan jag säga, den ena ville strunta i allt medan den andra skrek åt mig att kämpa vidare. Det var den andra som vann för jag har fullbordat min femtonde fastedag idag. Jag hade problem med det under helgen också för jag hade sagt att jag skulle vila upp mig eftersom jag mådde dåligt innan. Jag vilade typ. Det blev en cykelrunda på 7 km (inte 15 km iaf) på påskafton och sen en till runda på några många ojoj fler kilometer på annandagen. Men det var bara för att jag hade så dåligt samvete över allt jag stoppat i mig och såklart för att jag inte ville ta bilen efter all vuxendricka.

Att jag börjat tvivla nu är ingen nyhet men jag känner att jag fortfarande kan få liv i den starka motivationen som jag hade i början. Just nu är den stark och det är såklart för att jag klarat av den här dagen men det är inte säkert det känns likadant i morgon. Den finska sisun är jag glad över i många lägen och absolut när det gäller karaktären och disiplinen för jag tror inte jag skulle vara lika stark utan den. Förhoppningsvis vet ni vad jag menar när jag nämner sisu.

 

Jag mätte mig på morgonen på långfredagen och då hade jag minskat ytterligare några cm. Jag har inte vågat mäta mig förens nu för jag inte ville ha några negativa resultat men det var här jag skulle vara brutalt ärlig. Javisst ska jag det! Jag har gått upp 2 cm vid magen men jag vet inte om det beror på påskmat eller för att det snart är den där tiden i månaden. Jag har även gått upp 1 cm över låren men det kan bero på att lårmuskeln är uppumpad sen cykelturen som jag och lilla my tog igår på nästan 2 mil (i motvind!). Jag ska inte skylla bort det här på ditten och datten utan bara acceptera att läget är så här nu. Missförstå mig rätt nu när jag säger att jag är jäkligt besviken på mig själv för att jag inte kunde motstå allt gott, speciellt chokladen.

Tanken om att jag måste få unna mig saker ibland och inte vara så strikt dyker förbi lite då och då. Med all rätt tycker jag. Jag vill kunna unna mig ibland i måttliga mängder för annars kommer dieten vara som något straff, en börda som jag måste göra bara för att jag basunerat ut det här på bloggen. Självklart kommer herr Ågren att besöka mig men då får jag ta med honom på en cykelrunda. För att unna mig ibland, vid storhelger eller speciella dagar, kommer jag fortsätta att göra även om jag går upp 1-2 cm. Man måste njuta av livet när man kan och aldrig glömma att göra det.

Frukost:
122 g blåbär
30 g hallon
kcal: 78

Lunch:
111 g tomater
117 g vinbladsdolmar
kcal: 173

Middag:
37 g gurka
97 g vinbladsdolmar
100 g lövbiff
kcal: 242

Kcal totalt (inkl 1 tuggummi): 498

 

Kraftansträngning:
19 april Cyklat ca 7 km

21 april Cyklat ca 16,7 km

22 april cyklat ca 18,5 km

Totalt i april: 203,42 km

 

This entry was posted in Dieten.