Över ett år med dieten nu

Tänk att jag missade årsdagen!! Skandal!

Årsdagen var den 3e mars men jag fick för mig att den var idag den 9e, så nu sitter jag här och är lite besviken på mig själv faktiskt. Och vet ni vad? Jag trodde aldrig att jag skulle hålla på med dieten så här länge. Det brukar vara så att jag kör på en grej ett tag och sen tröttnar jag, i alla fall om det gäller att göra situps varje morgon/kväll, men den här dieten är inget man gör varje dag så det kanske har hjälpt mig. Jag ska inte skriva att det varit hur lätt som helst att hålla på med den här dieten för det har det ju såklart inte, men så jäkla svårt är det inte att fasta. Visst har det varit veckor då jag skippat fastan på grund av olika orsaker men jag har inte gett upp och det är jag glad över, speciellt när jag ser resultatet. Nu kommer jag bomba er med bilder.

sara 2007 och 2014

Första bilderna jag la ut var dessa två. Det är en jäkla skillnad på bilderna men den andra bilden visar inte min stora kroppshydda som jag faktiskt hade där, okej den var inte lika stor som på första bilden. Efter att lite mer än månad hade gått så la jag ut en bild som visade mina framsteg. Det var en härlig känsla att se och känna att jag gått ner, och så mycket på så kort tid ändå. I början hade jag väldigt lite tålamod och ville att kilona bara skulle rinna av mig, det är säkert så för många fler än mig. Man vill gå ner i vikt och det är på en gång, inte lite i taget.  collage_0Jag i mina ”smalbyxor” 26 april och hur de satt den 28 mars 2014.

jämförelse

 ”Jag har precis satt ihop en jämförelsebild som får mig att bli tårögd. Jag kan inte tro att det är sant! Huvudet har inte riktigt hängt med på riktigt. Jag vet att jag gått ner genom att kolla måtten regelbundet och det känns på kläderna men den här bilden alltså. Jag finner inga ord.”

 Så skrev jag i blogginlägget den dagen jag la ut den här bilden. Jag blev så chockad kommer jag ihåg över att det var en sån stor skillnad mellan bildtillfällena. Jag kände på kläderna och såg på måtten att jag gått ner men huvudet hade inte hängt med att det var så mycket. Jag hade nästintill rasat i vikt på bara 4 månader och jag blev smått beroende över att ta bilder på mig själv så att jag kunde se resultatet. Jag mätte mig också väldigt ofta bara för att se vad som hände med min kropp. Ibland blev det bakslag då jag gått upp och ibland blev det lyckorus för att cm bara försvann.

12augusti

Augusti var jag så otroligt stolt över min kurviga kropp även om jag inte hade fastat på ett bra tag, och vad gjorde det när jag hade stått stilla fast jag ätit onyttigt osv. Jag mådde bra när jag tog dom här bilderna och fick se att jag hade en riktig timglasfigur. Jag la även ut en annan bild i augusti.

jämförelserfebjunaug2

”Det ska bli spännande och se hur jag ser ut efter jul. Kommer jag vara slankare eller kommer det vara jag som är julgrisen i år igen?”

Jag satte visst upp ett mål när jag skrev det där blogginlägget.

”Jag ska sätta upp ett mål nu, det är inte någon vikt, utan jag ska krympa ur mina byxor. Lagom till jul så vill jag kunna köpa nya för att mina nuvarande är för stora. Jag ska våga vägra matcha julgrisen i år igen. Så den 24 december ska jag kunna ha storlek 44 (minst) på byxor. Wish me good luck för jag kommer nog behöva det.”

Och jag tror att jag klarade av det målet. Jag köpte byxor i den storleken redan i augusti men de satt ju väldigt tight. Och vid jul så hade jag säkert samma byxor så vi säger att jag klarade av det målet. Hm bra av mig att sätta upp mål och inte ha någon uppföljning. Ska bli bättre på det. Ett annat mål jag satte upp var att vara ute från den stora avdelningen innan augusti 2015. CHECK! Jag stor inte längre och balanserar mellan avdelningarna utan jag kan köpa byxor och tröjor som inte är anpassade för större personer nu. Det känns väldigt bra.

vinterjacka2

”Ursäkta bildkvaliten, pyjamasbyxor och den enorma dubbelhakan men tänkte dela med mig av en jämförelsebild som jag blir glad av att se. Min vinterjacka som jag hade i vintras har blivit väldigt stor på bara ett halvår.”

Så lät det när det var dags att kolla upp hur vinterjackan satt inför den kalla perioden. Jag vet att jag både blev glad och panikslagen. Jag fick panik över att jag inte skulle ha någon vinterjacka alls eftersom den gröna bara blev större och den svarta gamla jackan var alldeles för tight. Som tur var så har jag lyckats komma i min gamla svarta jacka och den sitter faktiskt rätt bra nu, tack å lov.

mål2

”Undra hur jag kommer att känna och tänka om några månader, för det går verkligen upp och ner den där självbilden. Likaså är det med självkänslan. Vissa stunder är jag hur glad som helst eftersom jag ser att jag tappat ca 30 kg och vissa stunder så ser jag mig själv så som jag såg ut i mars vid starten av dieten.”

Jag skulle prompt ha en svart tight klänning på mig när F skulle ha sin fest. Sagt och gjort så blev det så även om jag kände mig väldigt obekväm. Psyket tog stryk lite då och då för självkänslan dök drastiskt vissa dagar och kom sakta upp igen vilket gjorde det till en väldigt jobbig period. Jag vet att jag någon dag innan Fs fest testade klänningen och mådde så dåligt över spegelbilden att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Jag hade ju gått ner massor i vikt men såg det inte utan jag hade ju lika stor mage som innan start, benen var groteska i strumpbyxorna och min tanke var att alla kommer tycka att jag är dum i huvudet om jag går runt i den här klänningen. Jag hade någon sorts övertalningsterapi med mig själv i flera dagar bara för att bli modig nog till att bära klänningen och därmed klara av målet, men det var inte lätt!

starthalvårjan20150

December var tydligen ingen bloggmånad för mig eftersom jag inte publicerat några inlägg där men i januari la jag ut den här bilden och skrev om semestern jag hade under julen och om hur svullen jag hade blivit där (plus att jag hade gått upp 1 kg). Även då skrev jag om att jag tvivlade på min förmåga över att hålla fast i det här med dieten. Jag är starkare än vad jag tror.

Februari samlade jag mod till att visa skämsbilder. Det är partierna som jag riktigt ogillar just nu, dom där jäkla partierna med lös hud. Jag visade bara två men hela jag består av dom där hemska partierna men jag vill inte visa det offentligt.

Mars månad och jag ska väl visa resultatet av ett års dietande.

årsbilden

UNBELIEVABLE but true.

strl44

Superglad över att allt jag har på mig är storlek 44.

Nu är det bara att fortsätta kämpa på och jag vet att det inte kommer vara lätt nu. Ju mer man går ner ju mer får man kämpa. Ett år till och vi får se vart det slutar, det kanske blir som pappa säger att det inte kommer att finnas något kvar av mig snart. Tro mig det kommer det, jag har många kilon kvar innan jag är nöjd.

Skriver inte in maten nu för jag har inte hunnit äta allt än.