Bara 20 kg kvar tills jag är ”nöjd”

Äntligen börjar illamåendet ge sig som jag haft senaste tiden. JAG ÄR INTE GRAVID om nu någon trodde det. Jag har min lingonvecka som vanligt så ingen bulle i ugnen än. Jag har absolut inte tid att vara gravid just nu. Jag måste avsluta skolan och skaffa jobb först sen vill jag gärna gå ner lite mer i vikt.

viktfronten så har det hänt grejer. Jag ställde mig på vågen och fick mig en redig chock. Skrev upp siffrorna och jämförde med första vägningen. Resultatet? 28,7 kg lättare! Det är nästan 30 kg… det är inte klokt! Min tanke var att det inte kunde vara sant min andra var att det kanske gått lite fort ändå efter som jag började i mars. Mars, april, maj….september, nästan 30 kg på 7 månader. Kan det vara en bra takt eller är det för snabbt ändå? Jag vet att mina benmuskler försvunnit lite så där är det några kilon också i för sig. Äsch struntsamma jag har ju gått ner i vikt. Då är det väl typ 20 kg kvar tills jag är ”nöjd”. Bara 20 kg. Det klarar jag väl på 4-5 månader. Skoja bara. Det kommer såklart bli kämpigt sista biten men jag har en väldigt hög motivation till att fortsätta.

 

måttändringaroktober

 

I början blev jag glad för minsta lilla cm som försvann och jag trodde aldrig att jag skulle komma ner så mycket som jag nu gjort. Det fanns inte på min karta för så långt fram kunde jag inte se. Nu är det samma sak när det gäller slutmålet. Det är för långt borta och jag kan inte tänka mig att jag når dit. Jag kommer inte ge upp men det är svårt att greppa att det verkligen kan bli så att jag hamnar där 20 kg lättare än idag. Lika svårt är det att greppa att skillnaden i från mars är så otroligt ändå. Det är mellan 25-30 cm som försvunnit på problemområdena, alltså mage, höft och däremellan. Det är inte konstigt att vissa har börjat påpeka min viktnedgång och jag blir lika förvånad över deras förvåning, för så stor skillnad känns det inte som att det är. Klädstorlekarna har ändrats visst men det känns som jag är kvar i den där kroppen som jag hade för mer än ett halv år sen. Huvudet har inte hängt med, eller jo stundtals så har den det. Ibland känner jag verkligen att jag blivit mindre fluffig, jag kan ha kläderna på andra sätt nu som till exempel knäppt kofta istället för öppen (och den skyddar lika bra ändå). Ibland känner jag mig störst på hela jorden men det kanske är så för fler. Man har sina bra dagar och sina dåliga dagar.

 

Idag har varit en bra dag förutom att det var Hemskt att baka på en fastedag, bara så ni vet. Jobbigt att inte kunna provsmaka sakerna för att se om det blev bra, jobbigt att behöva anstränga sig när man knappt har något i magen, otroligt jobbigt att känna doften av nybakat när man är hungrig. Men den här dagen blev ännu bättre när jag lyckades stå emot frestelsen. Då kände jag mig stark och duktigt men jag tror inte att jag kommer att baka på en fastedag igen. Det var once in a lifetime, bara för att jag har gofike- ansvaret till i morgon. Allt för mina medmänniskor (läs klasskamrater 😉 )!

 

 

Frukost:
87 g mellanmjölk
Kcal: 39

Lunch:
266 g morötter
Kcal: 109

Middag:
39 g sallad m morot
138 g körsbärstomater
51 g gurka
34 g rödlök
85 g kyckling
79 g cottage cheese lätt
40 g mellanmjölk
Kcal: 292

Kcal totalt (inkl. 1 tuggummi): 445