Artonde dagen.

 

1 maj och jag fastar. Känns helt okej efter gårdagens middag med både god mat, godis, snacks och en massa vin. Det som varit värst idag var att jag kände mig lat och onyttig och det slutade med att jag tog mig en tur på cykeln. Jag ska helst inte cykla på fastedagarna men idag kunde jag inte låta bli. Turen blev lite längre än jag hade tänkt från början bara för att det gick så lekande lätt. Det var så enkelt att trampa iväg till bresse på treans växel även i uppförsbackarna. Tro nu inte att det var mina starka benmuskler eller goda kondition som gjorde det lätt, för det var det inte utan jag hade medvind för första gången i år. Allt blir lekande lätt när vinden är på ens sida. Värre var det när jag skulle tillbaka. Jag har aldrig behövt trampa så mycket i nedförsbackar som jag gjorde idag. Ett tag funderade jag på att växla ner till tvåan för det gick knappt framåt i motvinden (läs stormen). Så den här motionsrundan har jag förbränt mer kalorier än vad jag ska stoppa i mig och det värsta är att benmusklerna fortfarande är på högvarv vilket betyder att efterbränningen kommer vara hög. Det har aldrig bränt så mycket i låren och vaderna som det gjorde idag, jag fick till och med lov att ta en paus vid vattenparken för jag orkade verkligen inte cykla hela vägen hem.

 

 

 

 

 

Det är många som berömmer mig över att jag cyklar så mycket och så pass långt. Det är jättekul att höra men jag har lite svårt att greppa det. Jag njuter som bara den när jag cyklar och tycker inte att det är så långt. Och när jag säger att jag bara cyklat lite över en mil så betyder det att jag inte hunnit/orkat cykla på de platser jag brukar ta mig till, vilket gör mig lite besviken. Det har alltså inget att göra med kilometrarna på det sättet utan jag fick ju inte njuta av alla mina smultronställen på en runda. Missförstå mig inte nu men visst är det så att jag känner mig fantastiskt duktig över att cykla många mil, det stärker mig både fysiskt och psykiskt absolut och det är klart att jag vill skryta då. Jag gör det inte för att trampa ner på andra som inte är lika aktiva utan jag gör det för att visa att jag är duktig nog att klara det. Att jag lägger upp bilder på hur långt jag har cyklat vissa gånger är för att visa er att jag inte ljuger. Jag vill bevisa att jag verkligen cyklat så långt.

Det är säkert många som tycker att min blogg är en skrytblogg och det är det väl till en viss del. Jag berättar om mina framsteg och hur duktig jag varit vilket självklart kan ses som skryt. Visst fine, men bloggen är till för att jag ska hålla fast vid dieten och motionen. Den är till för att jag ska kunna se framstegen själv. Den är till för att vara min ventilationskanal. Den är till för att jag ska fortsätta med allt, ni ska veta vilken ångest jag får när jag missat att skriva ett blogginlägg. Jag hoppas att jag inspirerar någon till att bli mer medveten över sin egen hälsa. För visst är det väl många som ofta läser eller ser något som någon annan gjort och sen tänkt att ”fan va duktig så vill jag också göra. Kan han/hon så kan jag.”

IMG_64725789348409

Det är många som frågat mig på sistonde om det givit några reslutat och visst har det det. Jag har minskat i omkrets rätt rejält och börjar nu fundera på om det inte syns. Jag blir lite osäker eftersom så många frågar mig det. Jag märker av det på kläderna och jag tar bilder för att sedan jämföra men ändå så blir jag osäker. Jag brukar fråga F om det syns och det är inte så smart eftersom han ser mig rätt ofta, man brukar bli blind för förändringar när man ser en person ofta. Han har börjat märka på att mina kläder blivit slappare och att det känns mindre mjukt på vissa partier. Det bästa var när jag frågade honom och hans svar var ”Ja det syns. Du har blivit kortare.” Han skojade såklart med mig för han var nog trött på den frågan.

Då när jag gick ner 45 kg på ungefär ett halvår så var det många som chockat sa att jag gått ner i vikt. Det är helt förståeligt eftersom den viktnedgången gick så snabbt och det syntes rätt ordentligt. Jag kan erkänna högt och tydligt att jag trivdes med att få höra att jag genomgått en förvandling även om min mage var katastrofal. Jag skulle göra mycket för att känna mig så där duktig som jag gjorde då. Jag kände mig bäst i världen och snart kommer nog den känslan igen. Jag vet det för jag har redan nått mitt första delmål. Vilket delmål? Hon hade väl inga? Jag har lyckats komma i mina ”smalbyxor” , det vet ni ju, och jag har fått ner magen så pass att jag stolt kan säga att jag är fantastisk duktig. Delmålet var att magen skulle bli mindre än 100 cm och igår så var den på 99 cm. Jag är så lycklig över det. Tänk att jag lyckats gå ner från 115 cm till 99 cm. Det är kanske mer eftersom jag började mäta mig en bit in i dieten.

Frukost:
38 g lingongrova (en skiva)
15 g bregott
11 g kokt skinka
41 g gurka
119 g mellanmjölk
Kcal: 273

Middag:
30 g sallad
105 g gurka
120 g tomat
100 g keso mini
10 g rödlök
Kcal: 116

Kcal totalt (inkl. 2 tuggummin): 400

Kraftansträngning:

27 april cyklat ca 20.5 km
Totalt i april : 223,92 km

1 maj cyklat ca 13 km
Totalt i maj: 13.32 km

 

 

 

This entry was posted in Dieten.