Presspassning i badkaret

Ibland åker jag till mamma och pappa för att bada för jag och F har tyvärr inget badkar. I lördags så var jag dit för att ta ett avslappnande bad då mina axlar, skuldror och nacke inte mådde bra. Den här sk vintern har gjort att jag fått så otroligt ont, dels för att det är kallt och dels för att jag hela tiden måste borsta bort snön från bilen (och skotta parkeringen). Sen att jag sitter och spänner mig i skolan för att det är kallt hjälper väl inte mot värken precis. Men i alla fall så tänkte jag att jag kanske blir mjukare i kroppen med ett varmt bad. Jag och badkaret har inte alltid varit vänner kan jag tala om. Innan dieten var jag så stor att jag knappt kunde fylla badkaret till hälften med vatten men nu får jag i flera liter till utan att vattnet skvätter över när jag kliver i. Jag kan tänka mig att detta inte något som andra badare brukar tänka på, för det är väl en självklarhet att man får i mer vatten än hälften plus sig själv i ett badkar. Tyvärr så har det inte varit så för mig. Det har även varit så illa att vattnet inte kunnat passera min höft/mage när jag legat där i utan jag har fått vrida mig för att få det varma vattnet upp till axlarna när jag fyllt på efter att det kallnat. Det gäller samma procedur när jag tappat ur för om jag inte skulle ha rullat åt sidorna så skulle vattnet stannat uppe vid axlarna och varit tomt vid benen. Är det inte absurt? Jag vart så glad i lördags när jag låg där i badkaret och vattnet kunde passera mig helt fritt och att jag inte behövde frysa om armarna som kunde vara under vattnet. Jag nämnde detta för mamma och hon svarade att hon aldrig tänkt på att det kunde vara så eftersom hon aldrig haft det problemet någon gång och så är det nog för många andra, man ser inte problemen förs de uppstår. Jag kommer ihåg när ett par berättade för mig att de hade haft en myskväll och badat badkar båda två och det enda jag tänkte på var över hur stort badkar de hade och över hur i helskotta de båda får plats. Jag hade inte en enda tanke på att det var jag som tog upp större delen av badkaret och att jag antagligen var lika stor som två personer. En annan aha-upplevelse som jag hade var att handduken nådde runt mig utan problem och det har de inte alltid gjort. Ett tag var det så illa att ett badlakan knappt nådde runt och det blev ofta en glipa. Inte för att jag brytt mig om det innan eftersom handduken ändå torkar fast den är liten. Både handdukar och badkar har blivit ”normala” igen vilket känns awesome och det känns som att jag kommer uppleva fler sådana här aha-upplevelser och en annan sak som är säker är att jag knappast skojade om att jag var en strandad valross.

Det är nog nu som jag börjar inse över hur jäkla stor jag var. Kläder hit och dit, visst märks det där med men herregud när ett badkar inte passar längre så kanske det har gått lite långt.

SkeptiskNu har jag fått höra från flera håll att många ser mig som en förebild och någon som inspirerar dem. Det är jättekul men jäklars så osäker jag blev på mig själv. Jag som ”fuskat” med uppehåll och inte gått ner så jäkla mycket som många andra kanske skulle ha gjort. Jag har inte motionerat så mycket som jag egentligen skulle ha velat sen olyckat. Jag ser inte mig själv som någon inspirationskälla men självklart så kommer jag hjälpa och stötta andra i deras kamp med vikten, det är väl en orsak till att bloggen finns också i för sig. Men som sagt det är jättekul att få höra och jag själv blir inspirerad till att fortsätta då jag tydligen gjort ett bra jobb hittills.

 

Ps. Nästa måndag ska jag nog ta och mäta mig, kanske är dags att se om det blivit någon skillnad sen sist. Ds

Frukost:
75 g mellanmjölk
Kcal: 34

Lunch:
139 g morötter
Kcal: 57

Middag:
179 g tomat
101 g gurka med skal
12 g basilika
95 g mozzarella
23 g rödlök
54 g mellanmjölk
Kcal: 322

Kcal totalt (inkl. 3 tuggummin): 429

This entry was posted in Dieten.