Hoppsan!

Jag har totalt glömt bort att skriva om den fjärde dagen av min diet bara för att jag sparkade igång med motionen med en mega spark. Idag har jag min femte faste dag och jag känner att jag kommit in i någon slags ny rutin. Det är otroligt skönt ska jag säga. Det gäller bara att planera vad jag ska äta någon dag innan det är dags igen. På tal om det så måste jag köpa mer grönsaker innan onsdag/torsdag för det är snart loppu. Att jag glömde att blogga i slutet av förra veckan beror på att jag cyklade som en galning nu igen, eller jag cyklade torsdag, lördag och söndag. Totalt blev det 45,91 km + en promenad på 4 km. Så jag har kommit igång med motionen kan man ju säga. Jag ska försöka att inte röra på mig för mycket under de dagar jag äter mina nästan 500 kcal eftersom jag har svimmat förr pga nåt som inte ens läkarna vet, så det är bäst att ta det lugnt under de dagarna. När jag cyklade alla mina mil så tog jag det lugnt även då. Det blev många pauser i solen med frukt eller bär så att risken för att svimma inte skulle vara så hög. Att jag är en riktig livsnjutare kan även vara en orsak till alla pauser, för jag njuter verkligen av att vara ute i naturen.

4 mil

Det är många som är kritiska inför 5:2 dieten och självklart får man tycka att det är en idiotdiet men jag personligen tycker den är klockren just för mig. Det är många som tror att man svälter sig i 2 dagar och hetsäter resterande 5 dagar och det finns säkert dom som gör det men inte jag. Jag har som sagt inga problem med att halvfasta två dagar i veckan, ja halvfasta för jag äter ju ändå tre mål om dagen. Jag hetsäter inte heller de övriga fem dagarna, för varför i helskotta skulle jag då fasta för? De fem dagarna när jag får äta vad jag vill men kanske inte hur mycket som helst så tänker jag självklart på vad jag stoppar i mig. Det blir så automatiskt för mig och det är många gånger jag blivit sugen på choklad (min absolut största njutning i livet) men så har jag tänkt på de där dagarna när jag ätit så lite. Det skulle vara such a waste att ta den där chokladbiten och då är det lika bra att spara den till ett bättre tillfälle. 5:2 dieten har gjort så att jag äter mycket mer grönt än rött och det känner jag som något väldigt positivt. Jag är inte lika däst som innan, jag gasar inte lika mycket som innan, jag känner mig mycket mer klarare i skallen än innan och jag känner att min självkänsla växt sen innan. Självkänslan får sig en boost varje gång man klarar av en halvfastedag.

Om man har haft (eller har) ätstörningar så ska man absolut inte använda sig av den här dieten eftersom det kan trigga igång ett tidigare beteende att komma tillbaka och då havererar alltihop. Jag har inte haft någon ätstörning vad jag är medveten om iaf, fast eftersom jag är så stor som jag är så borde det vara något sånt i bakgrunden eller? Jag har mina perioder då jag äter mer och perioder då jag äter mindre, men så är det förhoppningsvis för många fler än bara mig. Jag äter mer när jag är jättelycklig och mindre när jag är ledsen eller nere. Att jag unnar mig saker när jag mår bra kan vara en orsak till min kroppshydda och att jag periodvis är otroligt lat. Det är ofta dessa två perioder håller i sig samtidigt, jag är lycklig och lat och det leder till att jag samlar på mig överdrivet många kilon. Tur att jag den senaste tiden haft perioder då jag rört på mig för annars skulle jag har väldiga problem med att röra på mig idag, men fram till idag så har jag hållit mig ”någorlunda stabil” viktmässigt, jag har inte behövt byta garderob så ofta. Jag hoppas jag får göra det snart dock!

Jag har äntligen mätt mig och jäklar vilken chock jag fick! Shit alltså så stor jag är i omkrets, hela 115 cm runt magen (den del av magen som putar ut mest ska jag meddela). Det är inte klokt! Det ska ändras på och det finns ingen återvändo nu. Ni kan väl göra mig en tjänst va? Ifall jag tappar motivationen och säger att jag skiter i att halvfasta eller att jag inte orkar röra på mig så kan ni väl ge mig en käftsmäll eller nåt. Jag vill kunna gå in i vilken affär som helst och köpa vilken jäkla tröja som helst, eller byxa för den delen, och de ska sitta bra på mig. Inte skyltdockesnyggt utan så snyggt det bara kan bli på mig. Just nu har jag lite komplex för magen som hänger över vad jag än har på mig och det är så störande för om jag inte skulle ha den där överjästa konstiga degen hängandes över så skulle det jag har på mig se någorlunda bra ut. Jag skojar verkligen inte att min mage och mina lår är som någon konstig överjäst bulldeg och det har blivit så när jag gått upp och ner i vikt och jag tror inte att min hud kommer att anpassa sig heller tyvärr men det kan förhoppningsvis bli lite bättre med tiden.

Frukost:
50g Hallon
50g Blåbär
119g Mild lätt yoghurt naturell
6 g flytande honung
Kcal: 118

Lunch:
97g sockerärtor (ärtskidor)
Kcal: 41

Middag:
92 g rotfruktsgratäng
91 g lövbiff
Kcal: 219

Kcal totalt (inkl 3 st tuggummi): 394
Jag vet att jag har ca 100 kcal kvar men vet inte vad jag ska stoppa i mig. Jag är inte hungrig så vet inte om jag ska äta mer faktiskt.

One comment

  1. Tessan says:

    Du är duktig Sara! Just problemet med ätstörningar förstör för mig, oavsett vilket diet jag startar med har jag jättelätt att falla tillbaka i sjuka tankebanor! Har lärt mig efter tio år att jag får lov att strunta i allt som har med att banta o göra! Men kör på om detta funkar för dig! Jag hejar på dig! 😀

Comments are closed.